Ayurveda

Maina

 

Beauty

 

Ayurveda

Wat is ayurveda?

 

India’s grote Rishi’s (zieners) hebben de kennis over de fundamentele basis van de menselijke geest en het lichaam duizenden jaren geleden als eerste beschreven in een gestructureerd en duidelijk systeem en noemde dit Ayurveda. Dit is een oud Sanskriet woord en betekent letterlijk ‘levenskennis’. De Ayurveda heeft zich door de jaren heen steeds meer bewezen. Ayurveda erkent drie types per persoonlijke constitutie en noemde deze de Dosha’s (huidtypen), Vata, Pitta en Kapha.

 

Wat moet u zich nu voorstellen bij Ayurvedische schoonheidsverzorging?

In ieder geval, gezonde voeding, positieve gedachten en een goede ademhaling.

 

Een schoonheidsbehandeling volgens Ayurveda kijkt niet alleen naar de zichtbare problemen, maar ook naar de dieperliggende oorzaak, om zo behandeling, product en advies te kunnen geven om de drie dosha’s in balans te brengen en te herstellen.

 

Bij de eerste behandeling zal d.m.v. een vragenlijst uw huidtype en uw persoonlijke constitutie worden bepaald. Dit wordt gedaan om vast te stellen hoe de verhoudingen van de elementen bij u persoonlijk is. Deze elementen zijn bij ieder mens aanwezig.

 

De 3 Dosha's

 

Lucht en Ether: zorgt voor beweging

Vuur: zorgt voor stofwisseling

Water en Aarde: zorgt voor stevigheid en structuur

 

Doordat de verhoudingen van elementen bij ieder mens anders zijn, hebben we allemaal een ander uiterlijk, een ander levensritme en een andere stofwisseling.

 

Dit maakt de mens uniek!

Ook hebben wisselende seizoenen invloed op onze Dosha’s.

Met warm, zonnig weer zal er meer Pitta naar boven komen, met koud, winderig weer, meer Vata en met koud en mistig weer meer Kapha. Naarmate men ouder wordt gaat Vata overheersen. Dit heeft te maken met het feit dat de huid naarmate we ouder worden steeds meer moeite heeft om de vochtbalans op peil te houden. De celdeling wordt trager, dit zorgt er voor dat de er droogte in de huid komt met als gevolg veroudering in de huid.

 

Wat voor type bent u?

Heeft u een Vata, Pitta of Kapha huid?

Maak nu een afspraak, doe de test en kijk welk type u bent!

 

 

 

 

Behandelingen

 

 

 

OJAS Behandeling

 

Voor de probleemhuid

 

Lees hier meer

LOTUS Behandeling

 

Weldaad

 

Lees hier meer

LAKSHMI Behandeling

 

Holistisch

 

Lees hier meer

Innerlijk Schoon

 

Werk aan je innerlijk door je uiterlijk te reinigen

 

Voor je uiterlijk op lange termijn is het altijd beter om natuurlijke producten te gebruiken. Het is dan wel een voorwaarde dat je producten gebruikt die bij je huid passen. Ook hier is het dan belangrijk dat u weet of u een Vata-, Pitta- of Kapha-huid heeft. We kijken nu specifiek naar de constitutie van je huid, omdat je uiterlijk nu het aangrijpingspunt is om aan je totale gezondheid te werken.

Copyright © All Rights Reserved